Wednesday 16 December 2009

Lõpetuseks veinindusest

Veinindusega on meil halvasti - üks ei saa ja teine ei taha. Kuna see, kes ei saa käib sellele, kes ei taha natuke peale, siis otsustame, et vaatame mõne ukkose oru pudelikorkija ikka üle.
Ühes paigas pakutakse tasuta tuuri koos mekutamisega. Oleme kohaga interneti teel tutvunud ja see näeb väga imposantne välja: tohutu kindluselamu mägede taustal keset ergavat kõrbepäikest ja silmapiirini ulatuvaid viinamarjavälju.
http://www.andeluna.com.ar/english/winery.shtml

Kuna raha ei taheta, tekib meil kahtlus, et kogu tuur tähendabki siin seda, et meid sunnitakse kilomeetrite kaupa mööda viinamarjapõldu kõmpima (kõik peenravahed läbi) ja siis pannakse meid kindlusse kinni, kus ainsaks janukustutuseks on kuum vein.

Seega jätame kurnava tuuri ära ja otsustame ühes väiksemas kohas hoopis süüa mekutada. Koht näeb välja veel kummalisem kui eelmine, väike savikindlus keset tuuliseid põlde ja mitte ainsatki varjupakkuvat puud silmapiiril.
http://www.tupungatodivino.com.ar/verano.htm
"Meditatiivne" arvab Tarmo napisõnaliselt. Saame teada, et omanik on Buenos Airese linnamelust tüdinenud arhitekt koos perega, kes siia 3 aastat tagasi kolinud ja istanduse loonud. Mees väidab mulle õhinal, et nii naine kui tütar on siinse eluga väga rahul, aga mulle tundub, et pigem on tegu mingi Jaan Tätte näidendi tegelastega: ainult aja küsimus millal keegi peast segi läheb.
Kui kohustuslik vein on liha kõrvale ära mekutatud arvab Tarmo, et siinseid Shirazi põlde tuleks kindlasti uuendada: tuua Kesk-Aasiast sisse korralik kish-mishi sort ja hoopis seda söögiks kasvatada. Arhitektile me seda igaks juhuks ei ütle.

1 comment:

  1. Kuna kodumaal on meil hullumise äärel vaid poliitiline inim-klass, siis on ilmselt Buenose arhitektid tiba kõvema riskijulgusega pässid :-)))
    A no hea, ootame siis vajadusterikast perekonda ka mõnele kilulinna letitagusele, et näpuga katsuda ja seda imelist luulevõimekust nautida :-))))))

    ReplyDelete